Informasjon

Diverse nyttig info for deltakere

Om Hognestad Trafikkskole: 

Store visjoner nå og for fremtiden

Kjøreskolen ble etablert i 1946 av Ingebret Hognestad i Stavanger. Vi startet med opplæring på personbil, og videre utviklet trafikkskolen seg og startet i ca. 1980 med opplæring på motorsykkel. I 2008 startet kjøreskolen med opplæring på personbil med tilhenger (klasse BE).

I 2011 flyttet trafikkskolen fra sitt startsted i Kannik til Madlaveien 8, der vi holder til i dag, det ble også opprettet en avdeling på Tau. Videre startet kjøreskolen med mopedopplærig i 2012 og i 2013 åpnet Hognestad Trafikkskole en ny avdeling i Ski som i 2015 ble flyttet til Ås i nye flotte lokaler.

I 2016 startet kjøreskolen også med Traktor opplæring, en trafikkskole i stadig utvikling.

Skolens reglement

Det er elevens eget ansvar å sette seg inn i skolens reglement. Nedenfor har vi samlet punktene i vårt regelverk, du finner også reglementet på elevsiden på tabs.no

Timebestilling:
Din første kjøretime får du som oftes av kontoret, men deretter vil du avtale din neste kjøretime sammen med din trafikklærer. Skulle du ønske å bytte trafikklærer ta kontakt med kontoret så hjelper vi deg med dette.

Trafikalt Grunnkurs bevis/ Førerkort:
Husk å ha med gyldig ID på alle kjøretimer, kombinert med trafikalt grunnkursbevis. Hvis du har gyldig førerkort i en annen klasse enn den du øvelseskjører i, tar du med dette. Det er viktig å ha dette med fordi vi kan bli stoppet i vanlig trafikkontroll når vi øvelseskjører. Dette er ditt ansvar. Er du over 25 år behøver du kun å medbringe gyldig ID.

Avbestilling:
Frist for avbestilling av vanlig kjøretime er innen kl. 10:00 virkedagen før avtalt time. Førerprøve og obligatoriske timer og kurs som for eksempel: 3.10 (glattkjøring), forbikjøring, 4.1.2 (langtur) og 4.1.3 (karttur) må avbestilles innen kl. 10:00, tre virkedagen før avtalt time. Ved senere avbestilling vil du bli belastet for timen(e).

Avbestilling og endring av timer skal skje direkte med trafikklærer via SMS. Du kan finne nummeret til din trafikklærer på TABS elev under “skoleinformasjon” eller på våre nettsider her!
Gjelder ved avdelingen i Stavanger: Ved sykdom (også korona) blir du ikke belastet for timen(e) dersom du leverer legeerklæring innen 5 virkedager fra første fraværsdag, med unntak av obligatoriske timer og kurs da blir du kun belastet for 50% av timen(e) dersom du leverer legeerklæring. Du kan max benytte deg av 2 sykemeldinger i løpet av ditt opplæringsløp.
Gjelder ved avdelingen i Ås: Ved sykdom (også korona) blir du kun belastet for 50% av timen(e) dersom du leverer legeerklæring innen 5 virkedager fra første fraværsdag.

Ikke møtt:
Du belastes for kjøretimer du ikke møter til. Vennligst gi beskjed om du blir forsinket. Læreren din vil forsøke å nå deg dersom du uteblir, enten via SMS eller tlf.

SMS varsling:
Vi tilbyr gratis SMS varsling. Dette er automatisk sendt ut ifra TABS. Dersom du ikke mottar SMS varsling i forkant av en kjøretime/ kurs er dette IKKE gyldig fravær. For å være på den sikre siden kan du også følge med på TABS elev på www.TABS.no.
Dersom du bytter telefonnummer eller mot formodning ikke mottar SMS varsling, gi beskjed til kontoret snarest.

 

Betaling:
Betaling gjøres etter hver time.
Det er enklest å gjøre via nettbank (konto og KID finner du på TABS elev), men du kan også betale med kort* (ikke i Ås) eller kontant i skranken på kontoret eller betale via Vipps. Blir ikke utestående saldo betalt innen 3 dager sender vi faktura med fakturagebyr på kr. 80,-. Husk at alt utestående inkludert førerprøven må være betalt innen 3 virkedager før førerprøven.
* ved betaling med kredittkort i bankterminalen påløper et gebyr på 3%.

Under 18 år?
Dersom du er under 18 år må dine foresatte skrive under på et skjema som bekrefter at de tar økonomisk ansvar frem til du er myndig. Skjemaet kan signeres elektronisk, ta kontakt med kontoret for å få tilsendt elektronisk skjema dersom du ikke har mottatt dette. Eventuelt kan du finne skjemaet på TABS elev på www.TABS.no under «Dokumenter». Skjemaet heter «Skjema for deg som er under 18 år». Dette skjemaet sendes ferdig utfylt til oss på e-post, leveres til din trafikklærer eller til kontoret. Du finner instrukser om hvordan du logger inn på tabs elev senre på denne siden.

Din personlige TABS elev side på www.TABS.no:
Du kan nå logge inn på din personlige TABS elev side www.TABS.no. Logg inn med Vipps eller velg «mangler passord» og følg instruksjonene for innlogging. På www.TABS.no kan du bl.a. se neste aktivitet, varighet og pris på kjøretimer samt betale for opplæring. Under «Dokumenter» på www.TABS.no finner du også viktige dokumenter som våre regler og sikkerhetskontroll for din klasse. Det er ditt ansvar å sette deg inn i skolens reglement.

Taushetsplikt:
Alle ansatte ved Hognestad Trafikkskole har yrkesetisk taushetsplikt.

Klage:
Klager skal først og fremst rettes til daglig leder.

 

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Sist oppdatert 21.12.23

Førerprøven

Er du klar for førerprøven? Dette er viktige ting å huske på til den store dagen.

Når du har bestått teoriprøven kan du i samråd med din trafikklærer bestille førerprøve. Du må være 18 år før du kan ta prøven. Førerprøven for klasse B varer i ca. 70 minutter, i tillegg kjører du en oppvarmingstime med trafikklæreren din før den praktiske prøven.

  • Alt må være betalt til kjøreskolen, hvis ikke blir prøven avlyst
  • Penger eller bankkort til å betale gebyr og utstedelse av førerkort hos trafikkstasjonen
  • Gyldig ID
  • Ta med trafikalt grunnkursbevis/ førerkort
  • Du må kunne sikkerhetskontrollen
  • Møt tidsnok
  • Legg deg tidlig dagen før, spis godt med frokost og vær opplagt!

I begynnelsen av førerprøven stiller sensor deg noen spørsmål om sikkerhetskontrollen. Husk at alt skal være innbetalt til kjøreskolen på forhånd og husk å ta med deg penger til trafikkstasjonen slik at du kan betale gebyret for førerprøven. Du må også ha med deg gyldig ID.

Skulle du være uheldig å ikke bestå førerprøven, vil det bli gitt en skriftlig begrunnelse. Ny førerprøve kan avlegges etter 4 uker. Du må betale for ny prøve.

Lykke til!

Teoriprøven

Som kjent må du før du kan kjøre opp bestå en teoriprøve hos Statens Vegvesen. 

Teoriprøven for klasse B varer i 90 minutter og den består av 45 oppgaver der 38 må være besvart riktig. Denne teoriprøven har vist seg å være en vrien nøtt å knekke for mange. Nå kan du teste teorikunnskapene dine på nettet før du skal avlegge teoriprøven. Det anbefales også å lese i teoriboken.

For å teste deg selv på nettet, kan du gå inn på teoritentamen.no. Du kan betale med mobil eller med bankkort. Oppgavene er produsert av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund og er tilsvarende prøver som benyttes på trafikkstasjonene.

Trykk her for å lese mer om teoriprøvene i de ulike klassene!

Info fra vegvesenet 

Før du kan ta teoriprøven, må du levere søknad om førerkort. Dette kan du gjøre på nett via Din side på www.vegvesen.no/dinside. Når søknaden din er registrert, kan du ta teoriprøven.

Teoriprøven kan tidligst avlegges 6 måneder før du fyller alderskravet til klassen du ønsker førerkort for. Unntaket er moped og snøscooter, da må alderskravet være oppfylt siden det er avsluttende prøve.

Teoriprøven tar du på en trafikkstasjon. Du trenger ikke bestille time på forhånd. Noen trafikkstasjoner kan ha begrensede åpningstider for teoriprøver. Ved oppmøte viser du gyldig ID og betaler for teoriprøven og bilde. I deres eksamenslokale besvarer du oppgavene på en pc, og du vil få resultatet med en gang du har levert.

Etter bestått teoriprøve kan du bestille time for førerprøve i samråd med trafikklæreren din. Førerprøven kan kun gjennomføres dersom all opplæring er gjennomført og registrert i deres system. Dette kan du kan sjekke på Din side (innlogging via ID-porten). Skulle noe uforutsett skje slik at du ikke får gjennomført praktisk prøve eller at den ikke blir bestått, er teoriprøven gyldig i 3 år.

Dersom du ikke består teoriprøven, må du vente 2 uker før du kan ta en ny prøve. Du kan få vite hvilke temaer du svarte feil på, men ikke de konkrete spørsmålene. Ved oppmøte til ny prøve viser du gyldig ID og betaler for teoriprøven på nytt.

Les mer på vegvesen.no

 

Info fra teoritentamen.no 

Hos teoritentamen.no finner du teoriprøver for bil, moped, motorsykkel og alle andre førerkortklasser.

Hos teoritentamen.no kan du enkelt og trygt øve før teoriprøven hos Statens Vegvesen.
Teoritentamen tilbyr forskjellige tilganger med ulik varighet, slik at du kan velge det som passer deg best. Uansett hvilken tilgang du velger har du ubegrenset tilgang til oppgavene og annet innhold i den tiden du betaler for, både på pc og gjennom våre applikasjoner for iOS og Android.

Teoritentamen.no tilbyr den desidert største samlingen av teorioppgaver for bil og andre førerkortklasser i Norge. Spørsmålsdatabasen består av over 6500 oppgaver og er utarbeidet av forfattere fra Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL).
Forfatterne står også bak flere lærebøker og oppgavebøker i bokserien «Veien til førerkortet».
Oppgavebasen utvides kontinuerlig med nye oppgaver. De jobber også regelmessig for å tilpasse oppgavene slik at de alltid er i samsvar med gjeldende regler og forskrifter.
Gjennom sitt lange samarbeid med ATL er Teoritentamen kjent for god kvalitet.

Les mer på teoritentamen.no!

Våre Kjøretøy

Du kjenner garantert igjen våre biler på veiene, med sine karakteristiske trekk. Kjøretøyene er valgt på grunn av sin drift-sikkerhet, ytelse og komfort. 

Priser

Vi har avdelinger flere steder i landet. Velg ønsket avdeling under for å se riktig pris for ditt område.

Trafikklærer søkes!

Er du en ansvarsfull og sosial trafikklærer som Ønsker å jobbe i et trivelig arbeidsmiljø med flinke arbeidskollegaer og høyt faglig nivå?

Hognestad Trafikkskole ønsker å ansette flere trafikklærere for opplæring i klasse B.
Det er også fint om du som søker har mulighet for å undervise i flere førerkort-klasser.
Arbeidssted: Stavanger
Interessert? Ta vennligst kontakt med Bjørn Svendsen, tlf. 913 12 105, for en uforpliktet prat!

Er det noe du lurer på? Ta gjerne kontakt, og vi hjelper deg!

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med det du måtte lure på. Ring oss gjerne på nummeret du ser her, eller besøk kontakt-siden vår for mer informasjon. Vi er her for å hjelpe, og for å gi deg best mulig kjøreopplæring!

51 53 32 98