Drosje / Taxi 

Vi tilbyr opplæring for drosjesjåførkompetanse

Alt begynner her…

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta Trafikalt Grunnkurs inkludert førstehjelp og mørkedemonstrasjon. Kurset er obligatorisk og består av 3 deler:

Del 1 – Trafikalt Grunnkurs som går over 3 samlinger.
Del 2 – Førstehjelp som er 1 samling.
Del 3 – Mørkedemonstrasjon* som er 1 samling.
Dersom du melder deg på Trafikalt Grunnkurs husk å også melde deg på førstehjelp og mørkedemonstrasjon* som er egne kurs!

Hele Trafikalt Grunnkurs inkludert førstehjelp og mørkedemonstrasjon varer i totalt 17 timer og vil gi deg en grunnleggende forståelse for hva det innebærer å være trafikant. Du må være minst 15 år for å ta kurset på en trafikkskole, men du kan også ta kurset i 10. trinn på ungdomsskolen. Har du førerkort fra før av? Da er det ikke nødvendig å ta trafikalt grunnkurs.

*Mørkedemonstrasjon gjennomføres kun i perioden oktober til mars, tar du trafikalt utenfor dette tidspunktet får du et midlertidig øvelseskjøringsbevis og må komme tilbake for å ta Mørkekjøring.

Dette lærer du:

1. Trafikkopplæring
2. Trafikk og førerrollen
3. Mennesket i trafikken og samhandling
4. Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring
5. Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
6. Tiltak ved trafikkulykke
7. Trafikant i mørket (mørkedemonstrasjon)

Bevis for øvelseskjøring

Når du har fullført trafikalt grunnkurs, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må ha med deg beviset og godkjent legitimasjon med bilde både når du tar kjøretimer på trafikkskolen og når du øvelseskjører privat. Du kan også logge inn i Din side på vegvesen.no og vise frem beviset ditt som ligger der.

Er du over 25 år?

Da er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs, og kan øvelseskjøre uten øvelseskjøringsbevis. Husk alltid å ha med deg legitimasjon. Førstehjelp og mørkekjøring er obligatorisk for alle. Førstehjelp må du ha føravsluttende prøve, mens mørkekjøring kan gjennomføres etter prøven dersom du tar prøven i tidsrommet 16. mars – 31. oktober. 

Klar for å begynne på Klasse B?

Etter du har gjennomført trafikalt grunnkurs, med alle nødvendige krav, vil du få muligheten til å ta steget videre mot førerkortet. Våre kurs for Førerkort klasse B gir deg en trygg og god opplæring hvor du skal gjennom flere teoretisk, tekniske, og praktiske trinn bestemt av myndighetene før du til slutt kan stille til førerprøve.

Våre ansatte er her for deg

Våre dedikerte ansatte og gjeng med kjøreglade trafikklærere er her for å sørge for at opplæringen, opplevelsen og resultatet alltid går riktig vei. Vi ønsker at du skal lykkes, så derfor gjør vi alt vi kan for at nettop det skjer. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å bli bedre kjent med gjengen på Hognestad Trafikkskole.

Lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med det du måtte lure på. Ring oss gjerne på nummeret du ser her, eller besøk kontakt-siden vår for mer informasjon. Vi er her for å hjelpe, og for å gi deg best mulig kjøreopplæring!

51 53 32 98